Ανακοίνωση-Διευκρίνηση

2021-01-28 14:38

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

 

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του μονομελούς δικαστικού οργάνου της ΕΟΠΕ και με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναπαράγονται στις ιστοσελίδες του αθλήματος της πετοσφαίρισης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ακόλουθα έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρανοήσεις και να μην δοθούν αυθαίρετες προεκτάσεις.

 

Η απόφαση αυτή του δικαστικού οργάνου της ΕΟΠΕ αφορά την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Εθνικού ΟΦΠΦ, η οποία την αθλητική σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε με  επιτυχία στην Α1 κατηγορία του αθλήματος αλλά την επόμενη σεζόν 2018-2019 δεν συμμετείχε σε καμία κατηγορία και σε κανένα πρωτάθλημα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Η εξέλιξη αυτή ήταν μεν δυσάρεστη για τον σύλλογο του Εθνικού αλλά αναπόφευκτη εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών. Η δε φθίνουσα πορεία του ανδρικού βόλεϊ σήμερα στη χώρα μας (8 ομάδες στην Α1) καθώς και η πανδημία που πλήττει τον αθλητισμό γενικότερα και ιδιαίτερα τον επαγγελματικό, δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση αυτή.

 

Αυστηρότερες ποινές αποφεύχθηκαν με την έγκαιρη ενέργεια του Επικεφαλής και Εφόρου της Γυναικείας Πετοσφαίρισης του Εθνικού, κ. Σπύρου Κουτούβαλη, ο οποίος και τυπικά τότε δήλωσε εγγράφως στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας ότι η ανδρική ομάδα μετά από απόφαση του ΔΣ του Ομίλου και λόγω της τότε οικονομικής κρίσης που επικρατεί στο χώρο και στην χώρα μας, παύει να υφίσταται στον Όμιλο και δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και για αυτόν τον λόγο δεν συμμετείχε ούτε στην κλήρωση της τότε Α2 εθνικής κατηγορίας.

 

Θα θέλαμε με την παρούσα ανακοίνωση να καταστήσουμε σαφές ότι η αφαίρεση βαθμών που προβλέπεται από την εν λόγω απόφαση, αφορά ξεκάθαρα το ανδρικό βόλεϊ που βεβαίως δεν υφίσταται εδώ και 3 χρόνια. Αν στο μέλλον το οποιοδήποτε ΔΣ του Εθνικού ΟΦΠΦ αποφασίσει να ιδρύσει εκ νέου ανδρικό τμήμα βόλεϊ, αυτό θα ξεκινήσει την αγωνιστική του δραστηριότητα με μείον 12 βαθμούς σε οποιαδήποτε κατηγορία αγωνιστεί βάσει του ισχύοντος τώρα κανονισμού διεξαγωγής πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ.

 

Όσον αφορά τη χρηματική ποινή των 2.500 ευρώ, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ, κ. Ιωάννης Πατλάκας, μαζί με τον κ. Σπύρο Κουτούβαλη και τον Νομικό Σύμβουλο του Ομίλου, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το νομικό τμήμα της ΕΟΠΕ, έτσι ώστε να βρεθεί η πλέον λογική «χρυσή τομή» (δεδομένου ότι το ανδρικό τμήμα δεν υφίσταται πλέον) έτσι ώστε η ποινή να εφαρμοστεί αν και εφόσον δημιουργηθεί εκ νέου ανδρικό τμήμα βόλεϊ στον Εθνικό.