Εθνικός-Διαγόρας 1-0

2017-12-03 20:22

Μια σπουδαία και δίκαιη νίκη πέτυχε σήμερα ο Εθνικός στο γήπεδο του Μοσχάτου με 1-0 επί του Διαγόρα Ρόδου. Η ομάδα μας έχοντας και την συμπαράσταση 1.000 περίπου οπαδών της σε ενα γεμάτο γήπεδο παρά την 20ημερη αποχή απο τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις - καθώς και ότι έχει ήδη αλλάξει 3 έδρες μέχρι τώρα - μπήκε αποφασισμένη στον αγώνα και κατάφερε με το γκόλ του Νίκου Κατσικοκέρη στο 52΄ να ξεκλειδώσει το παιχνίδι και να κατακτήσει τους 3 πολύτιμους βαθμούς.

Μια νίκη ιδιαίτερης βαθμολογικής αξίας, κόντρα σε εναν αντίπαλο ο οποίος -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- παίζοντας αντιποδόσφαιρο και με συχνές καθυστερήσεις που πάγωναν διαρκώς τον ρυθμό που προσπαθούσε να βρεί η ομάδα μας, κατάφερε και έφτασε εως το τέλος του 1ου ημιχρόνου χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός μπήκε ακόμα πιο αποφασιστικός στον αγώνα και μετά απο όμορφη προσωπική ενέργεια του Κατσικοκέρη κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκόλ που του έδωσε την νίκη και την απαραίτητη ώθηση για την συνέχεια του δύσκολου όσο και μικρής διάρκειας απο πλευράς αγωνιστικών πρωταθλήματος. Προς το τέλος του αγώνα ο Διαγόρας προσπάθησε να πιέσει χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

* Στο Metropolitan μετά το τέλος του αγώνα μεταφέρθηκε ο αμυντικός της ομάδας μας Γιώργος Κρητικός στον οποίο τοποθετήθηκαν 4 ράμματα στο αριστερό φρύδι, απόρροια του σκληρού τρόπου με τον οποίο οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν το παιχνίδι κι εμεινε ατιμώρητο στις περισσότερες περιπτώσεις απο τον διαιτητη της αναμέτρησης.

Εθνικός:Σικαλιάς,Στασινός,Γερόλυμος,Κρητικός,Ρούσσης,Κωνσταντίνου,Μακρυγιάννης(70΄Μάναλης),Μισέλ (45΄Καραλής),Κατσικοκέρης,Ρομάνο(90΄Κατίδης),Παυλάκης.
Διαγόρας:Στεφανάκος,Ευαγγελιδάκης,Παυλίδης,Προβατίδης,Ρούνιτς(87′ Χειμωνέττος),Γεωργίου,Σουάνης,Γιόνδης(22′ Παναγιωτίδης),Βελλίνης(70′ Ούγκο),Βελέτης,Λάμπρου(31′Καρπαθάκης).
Τα άλλα αποτελέσματα
ΑΣ Ρόδος-Προοδευτική 0-1
Ιάλυσος-ΑΟ Λουτράκι 1-1
ΑΠΟ Κερατσίνι-ΑΟ Ζευγολατιό 3-0
Πέλοπας Κιάτου-Ιωνικός 1-1
Η επόμενη αγωνιστική 10/12
Προοδευτική-ΑΟ Λουτρακίου
ΑΟ Ζευγολατιό-ΑΣ Ρόδος
Ιωνικός Νίκαιας-Κερατσίνι
Διαγόρας Ρόδου-Πανασπροπυργιακός
Εθνικός-Πέλοπας Κιάτου